Food

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Die Experten des Kompetenzfelds Lebensmitteltechnologie entwickeln, optimieren und validieren technologische Prozesse und Abläufe für Handwerk und Industrie.

Die Nutzung des natürlich vorhandenen Potenzials pflanzlicher Rohstoffe ist eine unserer Stärken. Physik rein – Chemie raus! Durch den Einsatz innovativer Technologien werden funktionelle Komponenten wie Eigenenzymatik, Wasserbindung- oder Vernetzungseigenschaften zugänglich und beherrschbar.

Unser umfangreiches Know-How in den Bereichen der Bäckereitechnologie, Extrusion oder Fermentation führt in Kombination mitunserem sehr gut ausgestatteten Technikum zur praxisnahen Projektumsetzung.

Below you will find a selection of our current and completed research and development projects in the competence field Food

EnEff-Bäckerei Logo

Netzwerk zur Steigerung der Energieeffizienz in Bäckereien

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brötchen

Fresh breads with improved nutritional quality and low energy demanding for the benefit of the European consumer and of the environment

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spinat

The EuroFIR Food Platform: Further integration, refinement and exploitation for its long-term self sustainability

Weisswein Glas

Development of a panel for the objective evaluation of taste and quality

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Fischfilet FishFermPlus 01 ttz-Bremerhaven

Added-value bioprocessing for FISH raw materials via low-cost FERMentation technologies delivering a PLUS in the sustainable production, consumer safety and quality of highly sensitive fish products

euro_FLOCAP_technology

Novel Flow Focusing technology to produce microencapsulated probiotic bacteria for the food sector

logo rp7

flourpower 150

Intelligent and easy
tool to categorise and characterise flour quality for consumer-driven wheat
baked goods in European SME-bakery and cereal sector

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IMG_2709

Safe Food for Europe – Coordination of research activities and Dissemination of research results of EC funded research on food safety

fleisch

Integrated Approach to enable Traceability of the Cold chain of Fresh Chilled Meat and Fish Products by means of tailor-made Time/Temperature Indicators

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obst

Recycling and Upgrading Wastes from Food Production for use within the Food Chain

hd mehl

Functionality of cereal milling products out of wheat by the application of high pressure

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hightech europe

Harmonize the excellence of research available in Europe

eis  heiss

Entwicklung eines Textursystems und darauf aufbauender industrieller Verarbeitungsprozesse zur Realisierung und wirtschaftlichen Umsetzung von Produktinnovationen in der Dessert- und Speiseeisbranche

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idefics

Identification and prevention of dietary- and lifestyle- induced health effects at children and infants