Food

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Die Experten des Kompetenzfelds Lebensmitteltechnologie entwickeln, optimieren und validieren technologische Prozesse und Abläufe für Handwerk und Industrie.

Die Nutzung des natürlich vorhandenen Potenzials pflanzlicher Rohstoffe ist eine unserer Stärken. Physik rein – Chemie raus! Durch den Einsatz innovativer Technologien werden funktionelle Komponenten wie Eigenenzymatik, Wasserbindung- oder Vernetzungseigenschaften zugänglich und beherrschbar.

Unser umfangreiches Know-How in den Bereichen der Bäckereitechnologie, Extrusion oder Fermentation führt in Kombination mitunserem sehr gut ausgestatteten Technikum zur praxisnahen Projektumsetzung.

Below you will find a selection of our current and completed research and development projects in the competence field Food

Kuchen

Introduction of innovative technologies in modern gastronomy for the modernisation of cooking

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Information platform on international standards for SMEs in the food sector

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IQ-Freshalbel

Developing novel intelligent labels for chilled and frozen food products and promoting the influence of smart labels application on waste reduction, food quality and safety in the European supply chains

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kirschen

Entwicklung einer Methode zur Stabilisierung der Festigkeit/Textur von Früchten nach einem Gefrierprozess.

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Koji_Fermentation

Development and standardization of a process for the production of an enzyme preparation made from koji for the use in bakery products

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minicrystal

Method for improving the quality of frozen foods by assisting the freezing process and reducing the size of the ice crystals

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nafispack folie

Natural Antimicrobials for Innovative and Safe Packaging

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Nanobak

Novel climatic chamber with an innovative, energy-saving Nano-Aerosol Humidification System

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NanoBAK euronews ttzBremerhaven 1 3

Innovative and energy-efficient proofing/cooling technology based on
ultrasonic humidification for high quality bakery products

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nanodetect

Development of nanosensors for the detection of quality parameters along the food chain

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Verbesserung der hygienischen Qualität und Sicherheit von Cateringprodukten

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frau

Improving the quality of life of elderly people by co-ordinating research into malnutrition of the elderly

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Verfahren zur Vermeidung von beim Backprozess entstehendem Acrylamid

gewuerz haufen

Efficient and Gentle Sterilisation of Dried Food Products and Cosmetic Ingredients